Program

Program

Exkursioner

Fågelklubben arrangerar regelbundet exkursioner, såväl i Växjötrakten som mer långväga sådana till kusten. Fågelklubbens exkursioner vänder sig till såväl nybörjare med ett allmännt naturintresse som till mer garvade fågelskådare. Oavsett kunskapsnivå så är du som medlem hjärtligt välkommen på föreningens aktiviteter. Medtag kikare, lämpliga kläder och bra skor, samt fika. Om något är oklart inför en exkursion, kontakta då ledarna eller någon i styrelsen. I största möjliga mån samåker vi på exkursionerna, och delar då naturligtvis på resekostnaderna. För exkursioner i närområdet använder vi privata bilar och för långresorna som regel en hyrd minibuss. På våra längre resor tillämpas ungdomsrabbat för personer som ännu inte fyllt 18 år. Rabatten är högst 50% på de fasta kostnaderna (bilhyra, bensin, övernatningskostnader, etc).


Inneträffar

Klubben anordnar även ett antal inneträffar varje år (okt-mars) i vår klubblokal på Slåttervägen 39 där besökarna bjuds på spännande bildföredrag och fika. Missa inte detta!


Orrspel och vårfåglar för kvinnor: Lördag 10 april


I början av april bubblar det vid Taglamyren – av orrar, ljungpipare, tranor och småfågel.

Efter en förhoppningsvis fin morgon vid Taglamyren fortsätter vi till Virestadsjön och hoppas på storspov, rödbena och andra vadare. Vi avslutar vid Huseby för att räkna änder, svanar och gäss.


OBS: Beroende på hur corona-läget ser ut vid tillfället kan det bli så att alla får köra med egna bilar.


Samling: Citygross. kl 06:00
Anmäl deltagande till: Ewa Söderberg, tel 070 -848 69 95 eller ewa@watabaran.org

Små nära mål: Lördag 17 april


April och våren har anlänt på riktigt. Kanske är det rörelse på sjöfågelsträcket, kanske rastar det mycket fågel i sjöarna, kanske har de första ladusvalorna och lövsångarna redan anlänt! Väder och fågeltillång avgör vart vi styr kosan. Ingen föranmälan behövs.


OBS: Beroende på hur corona-läget ser ut vid tillfället kan det bli så att alla får köra med egna bilar. 

Samling: Krikors pizzeria, Teleborg. kl 07:00
Ledare: Johannes Rydström och Tomas Lundqvist 070-647 46 50

Lördag 1 maj: Grillning vid Jäts badplats


Grillning vid Jäts badplats 1 maj har blivit en fin tradition som vi givetvis ska föra vidare även 2021. Ofta sammanfaller detta datum med peaken för sjöfågelsträcket som tvärar över Götaland från Västkusten till Östersjön, vilket flera år har resulterat i ett riktigt skådespel i samband med grilleventet. Alla är välkomna! För att få bästa platserna på bryggan behöver man dock vara på plats tidigt. Vi skådar tillsammans och har det allmänt trevligt och gött från gryning till fm då vi tänder grillen. Medtag egen mat och dryck, grill och kol styr Thomas Hultquist upp.


Grillmästare: Thomas Hultquist 

Lördag 8 maj: Big Sit


Big Sit är en tävling som äger rum i hela Småland. Tävlingen går ut på att inom laget, från en och samma plats (20x20 meter), notera så många fågelarter som möjligt mellan kl 04:00 och kl 15:00. Vilken plats som helst i Småland är godkänd som tävlingssplats, och man bestämmer själv hur många timmar man vill delta. Det går också bra att vara ensam i sitt lag om man föredrar det. 


Tävlingssamordnare: Ronny Johansson, 070-815 51 20

Små nära mål: Tisdag 18 maj


Nu har de flesta vårfåglar anlänt! Maj är en magisk månad för alla som älskar att vara i naturen. Ta chansen och se vad denna kvällskådning kan bjuda på. Gök, lärkfalk, näktergal, allt är möjligt! Väder och fågeltillång avgör vart vi styr kosan. Ingen föranmälan behövs.


OBS: Beroende på hur corona-läget ser ut vid tillfället kan det bli så att alla får köra med egna bilar. 

Samling: Krikors pizzeria, Teleborg. kl 18:00
Ledare: Uno Pettersson 070-588 56 14 och Ola Österström 070-723 75 98