Program

Program

Exkursioner

Fågelklubben arrangerar regelbundet exkursioner, såväl i Växjötrakten som mer långväga sådana till kusten. Fågelklubbens exkursioner vänder sig till såväl nybörjare med ett allmännt naturintresse som till mer garvade fågelskådare. Oavsett kunskapsnivå så är du som medlem hjärtligt välkommen på föreningens aktiviteter. Medtag kikare, lämpliga kläder och bra skor, samt fika. Om något är oklart inför en exkursion, kontakta då ledarna eller någon i styrelsen. I största möjliga mån samåker vi på exkursionerna, och delar då naturligtvis på resekostnaderna. För exkursioner i närområdet använder vi privata bilar och för långresorna som regel en hyrd minibuss. På våra längre resor tillämpas ungdomsrabbat för personer som ännu inte fyllt 18 år. Rabatten är högst 50% på de fasta kostnaderna (bilhyra, bensin, övernatningskostnader, etc).


Inneträffar

Klubben anordnar även ett antal inneträffar varje år (okt-mars) i vår klubblokal på Slåttervägen 39 där besökarna bjuds på spännande bildföredrag och fika. Missa inte detta!

Lördag 6/11 och söndag 7/11: Allahelgonracet

Traditionen bjuder att vi kör ett artrace mellan de olika fågelklubbarna i Småland under allahelgonhelgen. Alla kan vara med och bidra till klubbens resultat. Det räcker kanske med att vara ute under bara en timme eller kanske till och med bara genom att hålla utkik på fågelbordet. Vid det sistnämnda kanske det dyker upp någon mindre hackspett eller en övervintrande svarthätta. Båda notoriskt svåra att plocka in ute i markerna vid den här tiden på året. Andra svåra arter som kanske kräver besök på lokaler där det kanske inte finns så mycket mer är rör- och sothöna samt forsärla och kungsfiskare. Varje art är ju viktig i slutänden, även gråsparven på caféet. Många kommer att vara ute hela eller halva dagar och skåda och är ni pigg på det kan ni kontakta någon i Styrelsen för mer information. Det viktiga är att man deltar på något vis! Rapportera in era iakttagelser till vår samordnare!

Samordnare: Ronny Johansson (0708–155 120). Skicka ett SMS eller ett mail till ronny.johansson@tele2.com så får du fortlöpande information om vad som ses och om vad som behövs kompletteras.

Onsdag 17 november: Inneträff med ”Knytdia”

Många yngre läsare kanske ställer sig frågande till ordet Knytdia, men det har vi kvar sedan stenåldern. Det vill säga före den tid då vi fotograferade digitalt. Då tog man med sig 10 – 20 diabilder och visade på våra innemöten. I dag tar man givetvis med sig samma antal bilder på en sticka och pluggar in i datorn som finns på plats. Det blir alltså ett knytkalas på bilder från medlemmar i klubben. I dag fotograferar ju mer eller mindre varje människa så det bör inte vara något svårt att få en bildkavalkad med blandade fotoobjekt. Johannes Rydström är värd för denna tillställning och han vill gärna veta hur många bilder du vill visa på mötet. Kontakta därför honom på nedanstående mobilnummer eller via mail till johannes-rydstrom@hotmail.com. Då kan han styra upp så att det blir ett lagom antal bilder som visas under kvällen och kanske också att det blir lite variation på motiven. Det kan vara bilder du tagit under de senaste åren men det kan också vara bilder som du tagit längre tillbaks i tiden och inte visat tidigare. När det gäller samlingslokal, checka på hemsidan vad som gäller.

Samling: 18.30 i kvarterslokalen på Slåttervägen

Kvällens värd och fikaansvarig: Johannes Rydström (073-525 97 10)