Program

Program

Exkursioner

Fågelklubben arrangerar regelbundet exkursioner, såväl i Växjötrakten som mer långväga sådana till kusten. Fågelklubbens exkursioner vänder sig till såväl nybörjare med ett allmännt naturintresse som till mer garvade fågelskådare. Oavsett kunskapsnivå så är du som medlem hjärtligt välkommen på föreningens aktiviteter. Medtag kikare, lämpliga kläder och bra skor, samt fika. Om något är oklart inför en exkursion, kontakta då ledarna eller någon i styrelsen. I största möjliga mån samåker vi på exkursionerna, och delar då naturligtvis på resekostnaderna. För exkursioner i närområdet använder vi privata bilar och för långresorna som regel en hyrd minibuss. På våra längre resor tillämpas ungdomsrabbat för personer som ännu inte fyllt 18 år. Rabatten är högst 50% på de fasta kostnaderna (bilhyra, bensin, övernatningskostnader, etc).


Inneträffar

Klubben anordnar även ett antal inneträffar varje år (okt-mars) i vår klubblokal på Slåttervägen 39 där besökarna bjuds på spännande bildföredrag och fika. Missa inte detta!

Lördag 21 maj: Kristianstad Vattenrike, exkursion för kvinnor

Kristianstads vattenrike är alltid värt ett besök, men allra finast är det kanske kring mitten av maj. Våtmarkerna sjuder av liv, över Håslövs ängar svävar de bruna kärrhökarna ivrigt uppvaktade av irriterade rödpsovar. Gulärlorna sitter som små gula lysmasker ute på fälten. I dammarna vid Hercules är det full fart på svarttärnorna. Ett besök vid Äspet kan snabbt föra en upp till de arktiska tundrorna då kustpipare, myrspovar och kärrsnäppor hör till de regelbundet rastande vadarna. Den mjuka visslingen från pungmes hörs ibland från ett sälgbuskage. Vid Kaptensbostället spelar trädlärkorna och ett besök vid Drakamöllan kan ge flöjtande sommargylling. Vi åker i en minibuss till detta härliga fågelland.
Anmäl ditt deltagande till Ewa Söderberg senast 15 maj!

Samling: Bestäms av ledaren och meddelas vid anmälan. Ledare: Ewa Söderberg (070-848 69 95) eller ewa@watabaran.org tillsammans med Caroline Mortlock.