Program

VÄXJÖ FÅGELKLUBB

Program

Exkursioner

Fågelklubben arrangerar regelbundet exkursioner, såväl i Växjötrakten som mer långväga sådana till kusten. Fågelklubbens exkursioner vänder sig till såväl nybörjare med ett allmännt naturintresse som till mer garvade fågelskådare. Oavsett kunskapsnivå så är du som medlem hjärtligt välkommen på föreningens aktiviteter. Medtag kikare, lämpliga kläder och bra skor, samt fika. Om något är oklart inför en exkursion, kontakta då ledarna eller någon i styrelsen. I största möjliga mån samåker vi på exkursionerna, och delar då naturligtvis på resekostnaderna. För exkursioner i närområdet använder vi privata bilar och för långresorna som regel en hyrd minibuss. På våra längre resor tillämpas ungdomsrabbat för personer som ännu inte fyllt 18 år. Rabatten är högst 50% på de fasta kostnaderna (bilhyra, bensin, övernatningskostnader, etc).


Inneträffar

Klubben anordnar även ett antal inneträffar varje år (okt-mars) i vår klubblokal på Slåttervägen 39 där besökarna bjuds på spännande bildföredrag och fika. Missa inte detta!


Fredag 25-söndag 27 september: Exkursion till Falsterbo


Långresa till Falsterbo där vi lämnar Växjö på seneftermiddagen på fredagen och kommer åter söndag em/kväll. Vi kommer att bo nära det förstklassiga fågelsträcket i Falsterbo och förhoppningsvis få njuta av stora flockar med flyttande rovfåglar och en hel massa annat kul!


Obs: Resan till Falsterbo görs med minibuss och ifall coronaläget i slutet av september inte tillåter samåkning i minibuss är det troligt att resan ställs in.


Samling: Krikors pizzeria, Teleborg (avresetiden bestäms gemensamt i dialog med reseledaren). 
Ledare: Ola Bondesson 070-628 48 76

OBS: Anmälan senast onsdag 2 september

Lördag 10 oktober: Små nära mål


Följ med på en härlig höstexkursion till markerna runt Växjö. Väder, vind och fågeltillgång avgör vart vi styr kosan för dagen. 


Samling: Krikors pizzeria, Teleborg kl 08.00 .
Observera att säkerhetstänktet kring coronapandemin tyvärr gör det omöjligt med samåkning. Anslut i egen bil!
Ledare: Uno Pettersson  070-588 56 14 och Ola Österström 070-723 75 98

Tisdag 20 oktober: Inneträff med bildvisning Lappland


I slutet av maj i år åkte Johannes på en tiodagars tur till Lappland för att fotografera. Kom och kika på hans bilder på allt från dubbelbeckasiner i snö till bergsmassiv och sällsynta orkidéer.


OBS! Pga corona har Hyregästföreningen satt stopp för all uthyrning av kvarterslokaler under hösten, inneträffarna kommer därför att äga rum i IOGT-NTOs lokal. Se karta.

Samling: IOGT-NTO, Vattentorget, Centrum kl 18.30.
Föredragshållare: Johannes Rydström 073-525 97 10

Värd: Ola Bondesson 070-628 48 76

Lördag 31 oktober-söndag 1 november: Allahelgonarace


Alla samarbetar inom kommunens gränser för att notera så många fågelarter som möjligt under helgen! Detta är ett återkommande event där lokalklubbar över hela Småland deltar.


Tävlingsledare och rapportsamordnare: Ronny Johansson 070-815 51 20  

Onsdag 11 november: Inneträff med bildvisning tema fåglarnas evolution


Ola Österström bjuder på en av sina spännande tematiska bildvisningar, denna gång med fokus på fåglarnas evolution!


OBS! Pga corona har Hyregästföreningen satt stopp för all uthyrning av kvarterslokaler under hösten, inneträffarna kommer därför att äga rum i IOGT-NTOs lokal. Se karta.

Samling: Slåttervägen 39, Teleborg kl 18.30.
Föredragshållare: Ola Österström 070-723 75 98

Värd: Uno Pettersson  070-588 56 14

Torsdag 10 december: Inneträff med Lucia-tävling


OBS! Inneträffen är inställd, ingen Lucia-tävling i år.

© Copyright. All Rights Reserved.