Program

Program

Exkursioner

Fågelklubben arrangerar regelbundet exkursioner, såväl i Växjötrakten som mer långväga sådana till kusten. Fågelklubbens exkursioner vänder sig till såväl nybörjare med ett allmännt naturintresse som till mer garvade fågelskådare. Oavsett kunskapsnivå så är du som medlem hjärtligt välkommen på föreningens aktiviteter. Medtag kikare, lämpliga kläder och bra skor, samt fika. Om något är oklart inför en exkursion, kontakta då ledarna eller någon i styrelsen. I största möjliga mån samåker vi på exkursionerna, och delar då naturligtvis på resekostnaderna. För exkursioner i närområdet använder vi privata bilar och för långresorna som regel en hyrd minibuss. På våra längre resor tillämpas ungdomsrabbat för personer som ännu inte fyllt 18 år. Rabatten är högst 50% på de fasta kostnaderna (bilhyra, bensin, övernatningskostnader, etc).


Inneträffar

Klubben anordnar även ett antal inneträffar varje år (okt-mars) i vår klubblokal på Slåttervägen 39 där besökarna bjuds på spännande bildföredrag och fika. Missa inte detta!

Program hösten 2023

Måndag 20 november: Inneträff, en inspirationskväll om fågelholkar

Per-Anders Ahlgren har skrivit flera artiklar som handlar om fågelholkar i vårt infoblad. Den här kvällen kommer han att ha med sig holkar och visa upp. Han kommer att ge praktiska tips om hur man bygger, sätter upp och underhåller dem. Med bilder visar han också vilka hyresgäster man kan få och olika upplevelser som hänt genom åren. Det blir en underhållande kväll med härliga bilder och många praktiska tips och råd. Allt för att inspirera till att hjälpa de många fåglar som behöver bostäder i den moderna industriskogen. Ett nog så viktigt bidrag för att hålla vår fågelfauna vid liv. Fika bjuder klubben på!

Samling: 18.30 i kvarterslokalen på Slåttervägen

Kvällens värd och fikaansvarig: Uno Pettersson (070-588 56 14)

Blåmes, foto: Johannes Rydström